10 september 2014

Morin Père & Fils AOC Hautes-Côtes de Nuits 2011

We dineren bij onze gastheer en gastvrouw John en Lee-Anne die behalve het verhuren van een gîte, ook nog eens chambres-d'hôtes hebben en tables-d'hôtes verzorgen. Lee-Anne staat in de keuken haar 'mannetje' en tovert haute cuisine op tafel een sterrestaurant waardig. Ik mocht m'n eigen fles wijn meenemen voor deze gelegenheid. Het hoofdgerecht zou bestaan uit witte rijst met mosselen, witvis en een behoorlijk rijke, romige saus. Vet wit of licht rood dus. Ik besluit om maar weer 'ns een rode Bourgogne open te trekken. Alcohol is 12,5%, houtopvoeding gehad, niet kunnen terugvinden hoelang en waarin. In het glas helder, rood tot magenta, kleurintensiteit 2 uit 5. In de neus rokerig, sigarettenas, licht floraal, aardbei, licht aards, kreupelhout. In de mond mooie zuren, droog, tannines 1 uit 5, het hout iets op de voorgrond, rokerig, aardbei. Nog wat jong en gesloten, past overigens zeer goed bij het gerecht.