02 september 2014

Gérard Bertrand Sud de France La Douceur des Terroirs AOP Maury 2006

Een klein flesje Maury, moet kunnen. Het was laat, de gesprekken gingen nergens meer over... ik denk laat ik eens een zoete versterkte wijn erbij pakken. Moest ik hem toch nog in m'n eentje legen, de rest hield het bij rosé en bier, geen probleem. Alcohol is 15%, versterkt oftewel de natuurlijke vergisting is vroegtijdig gestopt door alcohol toe te voegen waardoor er restsuiker in de wijn overblijft, houtopvoeding van 12 maanden in barriques en nog eens 12 maanden op fles. In het glas helder, diep donkerrood, lichtjes oranje in de rand, kleurintensiteit 4 uit 5. Een intense neus van vijgen, pruimedanten, krenten, drop, pure chocola. Zoet in de mond, gevolgd door hoge zuren, mooie balans, scherp randje, sappig. Intense smaak van vijgen, pruimedanten en krenten. Heerlijk.