18 januari 2014

Osborne Sherry Fino Pale Dry

Wat is het toch ontzettend moeilijk om de geur en smaak van een oxidatieve wijn te beschrijven. Wanneer ik voor mezelf al niet verder kom dan louter 'oxidatief', hoe leg ik dat dan überhaupt uit aan iemand die geen verstand heeft van wijn? Ik kom denk ik niet veel verder dan 'vies'. Niet dat ik deze stijl wijnen vies vind maar een leek wel, schat ik zo in. Beendroog, hoge zuren, een beetje muf, smaakloos eigenlijk. Nou da's niet helemaal waar, amandelnootjes, dat komt voor wat betreft deze Sherry nog het dichtst in de buurt. Slechts 15% alcohol dus ook nog geeneens een lekker prikkelend warme afdronk in je slokpijp. Een tikje aan de scherpe kant, een lichte tongtinteling. Ik heb er niets bij te snacken maar pittige tapas schijnt te werken, zo ook haring. Misschien moest ik die laatste combi maar eens gaan proberen.