20 april 2013

Château voor Buren: Het wijnfestijn van de BetuweIn de warme augustusmaand vindt er in Buren een sprankelend nieuw festival plaats. Château voor Buren. Het wijnfestijn van de Betuwe. Met een knipoog naar Chapeau voor Buren maakt u eens per jaar, ditmaal op 25 augustus 2013 van 12:00 tot 18:00 uur, kennis met de heerlijkste wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs ver daarbuiten. Overal door de pittoreske binnenstad van het meer dan 600 jaar oude Buren treft u de meest prachtige stands met vele verschillende wijnsoorten aan, gecombineerd met heerlijke lekkernijen en mooie curiosa en brocante geclusterd naar het land van herkomst.

Naast het proeven van verschillende wijnen kunt u ook genieten van vrolijke muziek. Er zijn straatoptredens van muzikanten en acteurs. U kunt genieten van kunst. Alle winkels, restaurants en terrassen zijn aangepast aan het wijnthema in combinatie met het Buren van toen. Ook nemen wij u mee op excursie naar een heuse wijngaard waar u kennis maakt met het geheim van zelf wijn vervaardigen en bottelen. Een must voor elke wijnliefhebber.

Maar zover zijn we nog niet. We gaan eerst op zoek naar standhouders. Denk hierbij aan wijnimporteurs, wijnspeciaalzaken, wijnclubs; maar ook gewoon wijnliefhebbers die hun hobby met ons willen delen. Natuurlijk gaan wij op zoek naar wijnspecialisten. Maar ook wijnflessenvlechters, echte wijnmakers, antiek- en brocanteverkoop, lekkernijbakkers, straatmuzikanten en wijnkurkenverzamelaars. Oftewel alles wat ons Château voor Buren maakt tot "Het wijnfestijn van de Betuwe".

Bent u de standhouder die wij zoeken? Klik dan op de link naar de site. U kunt zich tot 1 juni inschrijven. Let wel; er zijn maar een beperkt aantal stands per land/regio. Meldt u zich dus zo snel mogelijk aan. Inschrijven is alleen mogelijk door middel van het volledig invullen van het inschrijfformulier.