14 november 2012

Les Clos de Paulilles AOP Collioure 2011 rosé


Het wijndomein 'Les Clos de Paulilles' ligt pal aan de D914, een enorme kronkelweg van Argelès-sur-Mer naar Banyuls-sur-Mer met prachtige zichten op de Middellandse Zee. Onder het hele smalle spoortunneltje door, oppassen voor tegemoetkomend verkeer, en gelijk rechts afslaan de parkeerplaats op. Een paar honderd meter afdalen en je komt terecht op een schitterend strand in een baai. Hier vlakbij staat het door wijngaarden omgeven karakteristieke gebouw dat
zijn beeltenis leent aan de etiketten van de wijnen van dit huis. Wit, rosé en rood wordt hier gemaakt, allemaal onder de vleugels van de AOP Collioure.

Vandaag trek ik de rosé van Les Clos de Paulilles open in het kader van #RoséRevolution op Twitter. Een blend van syrah en grenache noir, beide 50%. Alcohol is 13%. Een intens donkerrode kleur voor een rosé. Een fruitige volle neus van aardbei, peer, grapefruit. Een heel licht zoetje in de aanzet maar verder is hij droog. Enorm rijk van smaak, rode grapefruit en bloedsinaasappel zijn de voornaamste aanwezigen. Het bittertje is fris en precies goed gedoseerd. De wijn blijft lekker lang in je mondholte hangen. Hij zit net tussen een terras-rosé en een gastronomische rosé in.