15 maart 2012

Jumbo actie voor Pieterburen

Sinds enige maanden verkopen ze bij Jumbo wijnen van het merk Barefoot voor een goed doel. Voor elke verkochte fles wijn ging er 25 cent naar de Zeehondencreche in Pieterburen. Zo konden ze in enkele maanden een bedrag van 7000 euro bij elkaar sparen. Lenie ’t Hart was er natuurlijk zeer blij mee. Het bedrag wordt direct geïnvesteerd in nieuwe wasinstallaties voor de zeehonden kliniek. Als dank hebben ze een zeehondje mogen adopteren die de naam “Jumbo” heeft gekregen. Jumbo wordt op dit ogenblik behandeld in de kliniek. De verwachting is dat hij over drie maanden beter is. Jumbo wordt dan uitgezet op Ameland.

De eerste Barefoot wijnen werden oorspronkelijk in 1965 geïntroduceerd door de Californische wijnmaker Davis Bynum. In zijn proeflokaal in Californië waren de eerste flessen Barefoot te koop. Vanaf de eerste dag waren de Barefoot wijnen, met hun grillige blote voeten opdruk op het etiket, een hit en het aantal liefhebbers groeide gestaag. Barefoot combineerde vanaf de start de verkoop met het ondersteunen van lokale goede doelen. Sindsdien is Barefoot synoniem voor kwaliteit, fun en het steunen van goede doelen. In de horeca worden de Barefoot wijnen al met enthousiasme geserveerd en Barefoot is nu ook verkrijgbaar bij de Jumbo Supermarkt bij u in de buurt. Geniet thuis nu ook van deze heerlijke wijnen met een unieke missie! U kunt kiezen uit een sappige Barefoot Merlot, een milde en fruitige Barefoot White Zinfandel Rose en een sprankelende Barefoot Pinot Grigio.

Ook in Nederland steunt Barefoot goede doelen! Op zoek naar een goed doel in Nederland kwamen ze al snel uit bij Lenie ’t Hart en haar Zeehondencentrum. “Pieterburen” is een goed doel dat perfect past bij de idealen van Barefoot. De verzorging van zieke en hulpeloze zeehonden is van groot belang voor het behoud van de zeehonden in de Waddenzee. Jaarlijks worden er meer dan 400 zeehonden liefdevol verzorgd en klaargestoomd om terug te kunnen keren naar een zelfstandig leven in zee. Om het goede werk van Pieterburen voort te kunnen zetten is er geld nodig. Barefoot zamelt samen met Jumbo geld in voor de zeehonden! Per verkochte fles Barefoot gaat er 0.25 euro naar Pieterburen. Hoe meer flessen er verkocht worden, hoe meer geld er naar de zeehonden gaat en dat is heel hard nodig! Check de flessen Barefoot in het wijnschap en steun de actie. De bijdrage van Barefoot komt ten goede aan de verbouwing van de opvang van de huilers. In deze aparte opvang wordt momenteel hard gewerkt aan nieuwe baden en hekwerken om alle hulpbehoevende baby´s een passend onderkomen te bieden. Geniet van een lekker ongecompliceerd glas wijn en draag bij aan het goede doel!