09 november 2010

Pacific Ridge California 2008 Dry Red

Ik wil even kwijt, dat ik blij ben onafhankelijk te zijn van wijnleveranciers. Ik heb al eerder een vinoloog zijn bedenkingen horen uiten, jegens de schrijvers van wijngidsen, die al deze wijnen kosteloos aangedragen krijgen. Zouden ze kritische commentaren durven schrijven, met het risico dat het jaar erop, de leverancier niet meer meewerkt? Ondanks dat ikzelf een beperkt budget heb, en me om die reden voornamelijk beperk tot wijnen in het goedkope segment, spendeer ik op jaarbasis toch een behoorlijke som aan wijnen. Maar dat stelt mij wel in staat om ongezouten mijn mening te kunnen geven, net als bij deze "wijn".

AH €2,69, alcoholpercentage 13%, druivenrassen niet vermeld. Wel vermeld staat "partial oak fermentation". Dat kan niets anders zijn dan dat er houtchips of houtpoeder is toegevoegd. Mijn vermoeden wordt compleet bevestigd na de eerste slok. Ik heb "wijn" tussen aanhalingstekens staan. Het voelt en proeft niet als normale wijn. Er is ten eerste al geen primair aroma, wel een hint vanille. Het eerste voorzichtige slokje heeft iets zoets en iets synthetisch. Ik heb het gevoel alsof ik oploswijn of aanmaakwijn zit te drinken. Misschien een ideetje voor Senseo: de wijnpad. Ideaal voor in de winter, instant glühwein op de juiste temperatuur.

Zelfs een bierdrinker die zou willen overstappen naar wijn raad ik deze af. En Albert Heijn raad ik aan deze flessen uit de schappen te halen. Dit is echt een aanfluiting en dit zet je zelfs je beste vijanden nog niet voor. Dit heeft absoluut niets met wijn te maken.
's Ochtends stonk mijn urine naar hout. Kan niet goed zijn, toch? Ook bij de C1000 heb ik een vergelijkbare wijn gezien. Of hij dezelfde smaakeigenschappen heeft weet ik niet, maar er zijn duidelijk overeenkomsten. De naam: Pacific Heights. De kleur van het etiket: paars. Herkomst: Californië. Gebruikte druivenrassen: niet vermeld. Ik heb hem niet gekocht en ga dat niet doen ook.